23948sdkhjf

EQL utlicensierar till Frankrike

Generikabolaget EQL Pharma har ingått ett licencsavtal för den franska marknaden för Memprex, ett läkemedel mot återkommande urinvägsinfektion.

Avtalspartnern är Laboratoires Majorelle, ett franskt läkemedelsföretag inom kvinnohälsa. Enligt EQL innehåller avtalet en marknadsmässig licensavgift i form av en förskottsbetalning samt regulatoriska och subventionsbaserade milstolpar.

– Vi är oerhört glada över att vi nu kommer att kunna erbjuda Memprex i Frankrike där det för närvarande inte finns något alternativ till antibiotika för profylaktisk behandling av återkommande urinvägsinfektion. Vi ser Laboratoires Majorelle som den perfekta partnern som har kunnandet, nätverket av specialister och gränssnittet till myndigheter som är nödvändiga för att nå det stora antalet kvinnor som lider av återkommande urinvägsinfektioner, säger Axel Schörling, vd för EQL.

Lanseringen i Frankrike väntas ske inom de kommande två åren, beroende på hur snabbt myndigheternas registrering och subventionering sker.

Memprex (metenamin hippurat) lanserades av EQL i Sverige 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Genmutation som förhindrar smärta kartläggs av forskare
Rockad i ledningen för Kancera
Covidvaccin från Novavax föreslås få fullt godkännande
15 framtidsyrken inom life science: “Huggsexa om kompetens”
Han tar över som ordförande i CTR
Studie: Granatäpplen kan hjälpa till att rena vatten från läkemedel
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078