23948sdkhjf

Forskningsbolag avnoteras efter överträdelser

Forskningsbolaget ISR avnoteras från First North efter beslut av Nasdaq Stockholms disciplinnämnd. Orsaken är att bolaget ska ha brutit mot marknadsplatsens regler om bland annat informationsgivning.

Beslutet är inte oväntat efter att bolaget i början av mars fått anmärkningar från Nasdaq med anklagelser  om att man bland annat vid upprepade tillfällen i samband med brådskande eventuella övervakningsingripanden från Nasdaq aldrig hörts av eller återkommit.

Bolaget ska också, enligt Nasdaq, ha överträtt informationsgivningskraven "genom att inte så som insiderinformation ha hanterat och offentliggjort ett konkurshot mot Bolaget", som Life Science Sweden tidigare rapporterat.

Enligt beslutet ska aktierna avföras från handel senast den 22 juni.

ISR skriver i ett pressmeddelande att man inte delar Nasdaqs bedömning och anser att en avnotering är skadlig för bolaget och dess aktieägare. Man kommer även att utreda möjligheterna att överklaga beslutet.

– Då risken för avnotering har förelegat har ISR Holdings styrelse och ledning utarbetat en handlingsplan för att vid det läge som nu uppstått säkerställa att bolaget med minsta möjliga tidsspillan ska återupptas för handel på en publik marknadsplats. Denna plan sätts således nu i verket och vi kommer att så snart vi kan ge mer information kring detta, återkomma med en presentation av planen och vilka tidsramar som kan förväntas till dess att vi åter har en publik handel i aktie, säger företagets vd Ola Winqvist.

ISR:s aktie är handelsstoppad sedan december. I början av mars meddelade företaget sina planer på att via nyemissioner ta in 400 miljoner kronor i syfte att snabba på sina utvecklingsprojekt inom bland annat HIV, hepatit och covid-vaccin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127