23948sdkhjf

Utredning mot forskningschef läggs ned – "Har fullt och orubbat förtroende"

Ekobrottsmyndighetens förundersökning mot Oncopeptides forskningschef och tidigare vd har lagts ned, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Företaget har fått besked om att det enligt myndigheten inte finns skäl att fullfölja förundersökningen eftersom utredningen inte funnit bevis för att "den eller de som varit misstänkta gjort sig skyldiga till brott".

Oncopeptides vd Monica Shaw framhåller att företaget har samarbetat fullt ut med Ekobrottsmyndigheten, och samtidigt stöttat sin forskningschef Jakob Lindberg under utredningen.

– Vi är glada att kunna konstatera att Ekobrottsmyndigheten inte ser någon anledning att driva förundersökningen vidare, säger hon.

Det var i början av mars som Ekobrottsmyndigheten slog till mot Oncopeptides lokaler och anhöll Jakob Lindberg för brott mot lagen om marknadsmissbruk på värdepappersmarknaden. Misstankarna har nu alltså avskrivits.

– Vi har ett fullt och orubbat förtroende för Jakob Lindberg och värdesätter verkligen hans bidrag till Oncopeptides, säger Monica Shaw.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141