23948sdkhjf

Ny rapport: Svensk hälsoexport ökade kraftigt

Den svenska hälsoexporten uppgick till 139 miljarder kronor under 2022, vilket var en ökning med hela 39 procent jämfört med året innan. Det visar Hälsoexportbarometern, som publiceras av stiftelsen Swecare.

Enligt den årliga rapporten, som bygger på siffror från Statistiska centralbyrån, har den svenska hälsoexporten mer än fördubblats på tio år, och läkemedel utgör idag sju procent av den totala svenska exporten.

– Hälsoexporten bidrar till hälsa runt om i världen och är avgörande för Sveriges sysselsättning och välstånd. Hälsa är numera en av Sveriges största exportkategorier, klart större än traditionella svenska exportgrenar som skogsprodukter och järn- och stålprodukter, säger Maria Helling, vd på Swecare, i ett pressmeddelande.

Hälsobarometern publiceras i samband med den stora EU-konferens om precisionsmedicin som inleddes i Stockholm på måndagen.

Swecare är en halvstatlig icke-vinstdrivande stiftelse och medlemsorganisation för svenska sjukvårdsföretag som bildades 1978 och har till uppgift att främja export av svensk hälso- och sjukvård och life science.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063