23948sdkhjf

Branschen på plats i Almedalen

Idag är Almedalsveckan inne på sin näst sista dag. Flera aktörer är på plats i Visby för att diskutera hälso- och sjukvård, life science och medicinteknik. Under torsdagen gick regeringen bland annat ut med att en översyn av Folkhälsomyndigheten ska genomföras.

I Almedalen har alltifrån AI inom vården till jämlik hjälpmedelsförsörjning diskuterats. Och under gårdagen gick regeringen ut med att en ny utredning tillsätts för att se över Folkhälsomyndigheten och smittskyddslagen, rapporterar TT. Utredningen ska se över organisationen i verksamheten och relationen mellan frågor som folkhälsa och smittskydd. Översynen sker till följd av lärdomar från pandemin. 

Life Science Swedens systertidning Medtech Magazine har inför veckan pratat med några av de som deltar på årets Almedalsvecka. Bland annat arrangerade Region Östergötland på onsdagen ett seminarium på temat AI inom vården. Här kan du läsa mer om deras medverkan och varför det väljer att närvara i år: Region Östergötland närvarar i Almedalen – ”Alltid tyckt att det varit värdefullt”

Medtech Magazine pratade även med branschorganisationen Swedish Medtechs vd Anna Lefevre Skjöldebrand inför veckan om deras förväntningar. Läs mer här: Swedish Medtech om Almedalsveckan: ”Vi hoppas att bra samtal uppstår”

Leading Health Care vände på perspektivet i Almedalen tillsammans med Lif – De forskande läkemedelsföretagen och Swedish Medtech. Istället för att fråga ut politikerna fick politikerna fråga ut experter inom olika områden rörande hälso- och sjukvård. Läs intervjun med Hans Winberg ordförande för stiftelsen Leading Health Care: Leading Health Care vänder på perspektivet i Almedalen

Jämlik hjälpmedelsförsörjning var temat för ett seminarium som Sverige Arbetsterapeuter höll tidigare i veckan i Almedalen där de ville synliggöra konsekvenserna av det ojämlika system som råder. Medtech Magazine intervjuade Ida Kåhlin förbundsordförande för Sveriges Arbetsterapeuter om deras medverkan: Sveriges Arbetsterapeuter: ”Almedalen är en bra arena för att föra viktiga politiska diskussioner”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14