23948sdkhjf

Får ny roll hos Tataa

Tataa Biocenter har utsett Sofia Adolfsson till Scientific Officer och Head of Bioinformatics.

I den nya rollen kommer Sofia Adolfsson bland annat att leda utvecklingen av företagets erbjudanden inom precisionsmedicin och implementeringen av ny teknik, enligt ett pressmeddelande.

I bagaget har hon bland annat en doktorsexamen vid ETH Zürich och olika roller vid Uppsala universitet, Karolinska institutet och Lunds universitet innan hon anställdes vid Tataa.

– Sofia har varit en värdefull medlem av vårt team sedan hon började 2021. Vi är glada över att kunna befordra henne till denna nya roll och är övertygade om att hon kommer att fortsätta att driva innovation och leverera värdefulla resultat för vårt företag och den biofarmaceutiska industrin som helhet, säger Tataas nytillträdde vd Mathias Hallin i en kommentar.

I juni byttes delar av företagsledningen ut, som Life Science Sweden tidigare rapporterat. Det innebar bland annat vd:n och medgrundaren Mikael Kubista lämnade bolaget. Förändringarna gjordes, enligt vad bolaget då meddelade, för att ”stödja företagets fortsatta tillväxt och långsiktiga ambitioner”.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125