23948sdkhjf

Oncopeptides vd lämnar – här är ersättaren

Cancerforskningsbolaget Oncopeptides utser sin nuvarande Chief Commercial Officer Sofia Heigis till ny vd för bolaget. Hon tar över efter Monica Shaw som meddelat att hon lämnar bolaget.

– Jag är förväntansfull över att fortsätta min resa på Oncopeptides, genom att gå från CCO-rollen där jag har byggt upp vår kommersiella organisation till vd-rollen där jag kommer att fortsätta vår strävan att bli ett lönsamt företag, säger Sofia Heigis i ett pressmeddelande.

Monica Shaw tillträdde vd-posten så sent som i januari i år, men har nu hittat ett annat jobb.

– Jag lämnar för att ta en ledande roll på ett stort läkemedelsföretag, men är mycket glad över att kunna lämna över till min CCO Sofia Heigis som har varit den viktigaste drivkraften för kommersialiseringsarbetet hittills, säger hon.

Oncopeptides har genomgått ett par omvälvande år med marknadsgodkännande av företagets behandling Pepaxti mot multipelt myelom i EU och Storbritannien, men också motgångar i USA, där läkemedlet visserligen har fått ett villkorat godkännande men efter vissa regulatoriska motgångar inte marknadsförs, som Life Science Sweden tidigare rapporterat.

Bolagets styrelseordförande Per Wold-Olsen säger att han beklagar att Monica Shaw lutar men menar att Sofia Heigis blir en utmärkt efterträdare.

– Med övergången till Sofia kommer Oncopeptides att fortsätta fokusera på kommersialiseringen av Pepaxti som redan inletts i Tyskland, Österrike, Schweiz och Grekland. Vi ser fram emot att bygga på möjligheterna för Pepaxti att möta det otillfredsställda behovet som fortsätter att finnas för patienter med multipelt myelom, säger han.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063