23948sdkhjf

Nytt nummer av Life Science Sweden – Stor intervju med Astra Zenecas vd

Ett nytt nummer av Life Science Sweden är nu skickat till tryck och landar snart i prenumeranternas postlådor (och självklart som e-tidning i inkorgarna).

I det nya numret läser du bland annat:

- En fördjupande artikel om de nya behandlingarna mot Alzheimers. Vilka patienter ska få dem? Och har vi metoderna för att upptäcka sjukdomen i tid?

- En stor intervju med Astra Zenecas nya vd Per Alfredsson. Läs vad han har att säga om företagets covidvaccin, om sin karriär och om framtiden för företaget.

- Om Solnabolaget Empros Pharma som tar fram ett nytt läkemedel mot fetma.

- Om företaget Pixelgen Technologies som utvecklat en ny teknik för att studera cellytans proteiner i 3D.

- Om Heidi Stensmyren, tidigare facklig ordförande och därefter hög chef på Karolinska universitetssjukhuset, som nu gett sig in i biotechsektorn.

- En intervju med professor Tove Fall som forskar om allt från diabetes och covid-19 till hur hundägande påverkar människor. ”Man kan inspireras av metoder från olika forskningsfält och ta det bästa från varje disciplin”, säger hon i intervjun.

- Karriärcoachen Tina Perssons tips till dig som går från akademin till industrin.

Det och mycket mer läser du om i det nya numret. Tidningen innehåller också spännande krönikor av Marie Gårdmark, Anna Törner, Petter Hartman och Björn Arvidsson.

Trevlig läsning!

Samuel Lagercrantz, chefredaktör

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078