23948sdkhjf

Sårvårdsbolag i frivillig likvidation

Solnabaserade forskningsbolaget Promore Pharma har försatts i frivillig likvidation. Bakgrunden är ett nedlagt utvecklingsprojekt och svårigheter att få ny finansiering till kvarvarande projekt.

I april i år kom negativa resultat från en fas II-studie med bolagets läkemedelskandidat ensereptide för prevention av ärr i huden i samband med kirurgi eller trauma. Inga tydliga skillnader kunde påvisas jämfört med placebo, vilket gjorde att styrelsen beslutade att lägga ned projektet.

Beskedet ledde till att bolagets börsvärde sjönk kraftigt. Samtidigt har det varit svårt att få in ny finansiering till utveckling av bolagets huvudsakliga kvarvarande tillgång ropocamptide för läkning av kroniska sår, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Beslutet om frivillig likvidation fattades vid en extra bolagsstämma den 5 oktober. En likvidation innebär att ett aktiebolag löses upp efter att skulderna betalats och eventuellt överskott fördelats mellan aktieägarna.

– Det ska dock understrykas att ledningen och styrelsen bedömer att det finns förutsättningar för att genomföra ett omvänt förvärv eller någon annan form av strukturaffär under likvidationen, säger bolagets tillförordnade vd Jonas Ekblom.

Om ett sådant avtal skulle ingås finns, enligt honom, en möjlighet att likvidationen upphör och att verksamheten återupptas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078