23948sdkhjf

Malmöbolag tar in kapital – utvecklar behandling som ska stoppa metastaser

Biotechbolaget WNT Research, som utvecklar cancerbehandlingar, har beslutat om en nyemission som fullt tecknad kan ge 56 miljoner kronor i kapitaltillskott.

Det rör sig om en emission med företrädesrätt för bolagets befintliga ägare, där bolaget fått teckningsförbindelser och garantiåtaganden motsvarande 28 miljoner kronor, det vill säga 50 procent av företrädesemissionen.

Syftet är framförallt att finansiera och slutföra företagets pågående fas II-studie, som utvärderar den tumörhämmande effekten hos läkemedelskandidaten Foxy-5 hos patienter med tjocktarmscancer.

– Det är oerhört glädjande att vi kunnat säkra bolagets framdrift tills studiens slut, säger styrelseordföranden Christer Nordstedt i ett pressmeddelande.

Kapitalstillskottet ska även användas till fortsatt klinisk och regulatorisk utveckling samt intensifierad affärsutveckling.

Nyemissionen är villkorad av en extra bolagsstämma som hålls den 22 december.

Foxy-5 beskrivs som en peptid som efterliknar effekten av WNT5A-proteinet som finns naturligt i kroppen och motverkar spridningen av cancerceller. Syftet med behandlingen är att motverka att metastaser uppstår och att en tumör sprids till andra delar av kroppen.

WNT Research har sin bas i Malmö och bolagets aktie är noterad på Spotlight Stock Market.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096