23948sdkhjf

Branschmöte med späckat program har öppnat på Life City

Hur kan olika aktörer samarbeta för att ta nya behandlingar till patient? Den frågan, och många andra, söker svar vid branschmötet Pharma Outsourcing som drog igång i Life City i Stockholm på tisdagsförmiddagen.

Bland talarna på programmet finns bland andra Linus Jönsson, professor i hälsoekonomi vid KI, som har tankar kring hur de nya genombrotten inom Alzheimers sjukdom kunna ska slå igenom ute i vården, och hur patienter ska kunna dra nytta av den snabba utvecklingen.

Aske Engsbro-Jansson från Klifo kommer att ge några handfasta råd kring hur man kan säkra leveranskedjorna, förebygga förseningar och minimera oförutsedda kostnader vid kliniska studier.

Från forskningsinstitutet Rise kommer Charlotte Nilsson som bland annat ska berätta om värdet av att anlita en farmaceutisk toxikolog i ett tidigt skede av läkemedelsutvecklingen för att få hjälp att fatta rätt strategiska beslut, vinna tid och spara resurser.

En annan stor fråga är hur innovation, som Sverige är så bra på, ska kunna omsättas till samhällsnytta. Det ämnet kommer Dag Larsson, Senior Policy Expert vid Lif – de forskande läkemedelsföretagen, att ta upp i sin presentation.

Vidare kommer Peter Åsberg, vd för Disruptive Pharma, att tala om bolagets nya formuleringsteknologi, Aqilions vd Sarah Fredriksson ska berätta om hur det är leda ett virtuell biotechbolag, Dicots vd Elin Trampe kommer att tala om den virtuella organisationen som framgångsfaktor och Lars Stubberud, Head of Technical Operations på Calliditas berättar om utmaningar och erfarenheter av att outsourca produktutveckling och produktförsörjning.

Programmet avslutas av Dennis Eriksson, medgrundare och vd för NYZÜ, som ska avslöja vad som kan röra sig i huvudet på en investerare.

Moderator för det späckade programmet är Pernille Hemmingsen, som till vardags är Chief Technology Officer vid Adcendo.

Artikeln är en del av vårt tema om Pharma Outsourcing.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109