23948sdkhjf

Hansa minskar personalstyrkan: ”Ett svårt beslut”

Lundbaserade Hans Biopharma, som utvecklar transplantationsläkemedel, planerar att omstrukturera verksamheten. Det betyder bland annat att arbetsstyrkan minskas med 20-25 procent.

Enligt ett pressmeddelande sker omstrukturering av organisationen för att ”uppnå en ökad anpassning och fokusera på viktig klinisk utveckling samt kommersiella prioriteringar”.

Förändringarna väntas ge besparingar på 75-85 miljoner kronor på årsbasis. Vid utgången av 2022 hade bolaget 144 anställda.

Enligt vd:n och koncernchefen Søren Tulstrup handlar omstruktureringen om att positionera företaget för långsiktig framgång. 

– Även om vi är övertygade om att detta initiativ är en nödvändig åtgärd för att vi ska kunna fullgöra vårt uppdrag är det ett svårt beslut, eftersom det påverkar vår mest värdefulla tillgång – våra medarbetare, säger han i en kommentar.

Förhandlingar med berörda fackföreningar kommer att inledas i samband med omstruktureringen.

Hansa Biopharma har bland annat utvecklat ett läkemedel som ger högsensitiserade patienter möjlighet till njurtransplantation. Genom att inaktivera immunglobulin G minskar behandlingen risken för hyperakut avstötning efter transplantation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096