23948sdkhjf

Calliditas utser ny USA-chef

Calliditas Therapeutics har utsett Maria Törnsén till chef för bolagets amerikanska verksamhet.

Med titeln President North America kommer hon att ansvara för all USA-baserad verksamhet och rapportera till vd, enligt ett pressmeddelande.

Maria Törnsén har i drygt två decennier haft olika ledande roller inom biofarmaindustrin. Senast kommer hon från en tjänst som Chief Commercial Officer på Passage Bio, och innan dess har hon haft ledande roller på Sarepta Therapeutics, Sanofi Genzyme och Shire.

– Vi är glada över att välkomna Törnsén till bolagsledningen som chef för vår verksamhet i USA. Hon har ovärderlig erfarenhet av att bygga upp kommersiella organisationer, driva tillväxt och lönsamhet inom området sällsynta sjukdomar, vilket kommer att vara avgörande när vi nu tar nästa steg i vår utveckling, säger Calliditas vd Renée Aguiar-Lucander i en kommentar.

Maria Törnsén efterträder Andrew Udell som har haft rollen sedan 2020.

Calliditas fick i december ett fullt godkännande i USA för Tarpeyo, som är en behandling för den allvarliga njursjukdomen primär immunoglobulin A-nefropati, IgAN. Behandlingen har även fått villkorat godkännande i Europa och Kina, där den kommersialiseras under handelsnamnen Kinpeygo respektive Nefecon.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063