23948sdkhjf

Han är Isofols nya vd

Isofol Medical, som utvecklar en ny behandling mot kolorektalcancer, har utsett Petter Segelman Lindqvist till ny vd.

Petter Segelman Lindqvist är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och EM Lyon i Frankrike. Enligt ett pressmeddelande har han lång erfarenhet från ledande positioner i läkemedelsindustrin, bland annat inom Glaxo Smith Kline, Abbvie och Sobi, och ”bidrar med kunskaper om strategisk affärsutveckling och partnerskap, global kommersialisering och produktutveckling”. Senast gjorde han en kort sejour som vd på Hamlet Biopharma.

– Hans långa erfarenhet av affärsutveckling och förhandlingar inom läkemedelsindustrin kommer att stärka bolaget i dess väg framåt, säger Jan-Eric Österlund, styrelseordförande i Isofol, i en kommentar.

Petter Segelman Lindqvist efterträder Roger Tell som varit tillförordnad vd sedan juni 2023, då han ersatte Thomas Andersson, som avgick på egen begäran efter bara tre månader på jobbet.

Göteborgsbaserade Isofol genomgick en turbulent period under fjolåret. Den 14 februari avslog en extrastämma ett förslag från dåvarande styrelsen om frivillig likvidation av bolaget till följd av en misslyckad fas III-studie för läkemedelskandidaten arfolitixorin, som Life Science Sweden då rapporterade. Sedan dess har bolaget bytt både styrelse och ledning och gör nu ett nytt försök att genom kompletterande studier och potentiella partnerskap ta läkemedelskandidaten vidare mot en ansökan om marknadsregistrering.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078