23948sdkhjf

Ny specialtidning och nytt event i Köpenhamn – Det händer hos Life Science Sweden 2024

Det nya året bjuder på nyheter för Life Science Swedens läsare.

Välkommen till ett nytt år med Life Science Sweden! Som ni märkt är vi igång med dagliga uppdateringar på sajten och tillbaka med våra nyhetsbrev.

Hos Life Science Sweden händer det ständigt nya saker. I år ser jag särskilt fram emot att vi i maj månad ger ut en helt ny specialutgåva, Life Science Sweden Vetenskap.

I tidningen skriver vi, vid sidan av bransch- och affärsnyheter, om vetenskap i varje nummer. Men i specialutgåvan har vi extra många reportage, intervjuer och artiklar som handlar om just medicinsk forskning och vetenskap. Utgåvan kommer, förutom att gå ut till prenumeranterna, ha en utökad upplaga och finnas tillgänglig på alla våra event och kongresser under året från och med maj.

Som vanligt ger vi förstås ut våra ordinarie tidningar där den internationella utgåvan på engelska med distribution både i Sverige och Danmark står först på tur.

Jag vill också nämna en annan spännande nyhet. För första gången ska vårt event New Horizons in Biologics & Bioprocessing hållas i Danmark. Eventet fokuserar, som namnet säger, på biologiska läkemedel och bioprocessing. Även avancerade terapier blir nu ett stående inslag på mötet som arrangeras i Köpenhamn den 28 maj.

Det här blir Life Science Swedens andra event som hålls i Danmark. Sedan tidigare arrangerar vi varje år det vetenskapliga mötet New Updates in Drug Formulation & Bioavailbility i Köpenhamn. Utöver det vill jag rekommendera våra övriga årliga event, där bland annat vårt stora branschmöte i Lund, The Future of Swedish & Danish Life Science, bjuder på spännande nyheter i år.

Life Science Sweden är självklart även på plats när den stora kongressen BIO-Europe arrangeras i Stockholm i november.

En till spännande nyhet i år är att Life Science Sweden, i samarbete med kursarrangören Coursio och externa partners, börjar erbjuda online-utbildningar. Den första utbildningen beräknas preliminärt lanseras redan under första kvartalet. Vi återkommer med mer information om det.

I tidningarna och på webben fortsätter vi rapportera oberoende om branschen och om medicinsk forskning. Om du har tips om vad vi bör bevaka eller granska är du välkommen att höra av dig till mig eller mina kollegor på redaktionen. Har du en åsikt som du vill dela med dig av? Mejla oss en debattartikel (helst inte längre än 3 000 tecken inkl. blanksteg).

Väl mött det nya året!

Samuel Lagercrantz, chefredaktör

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078