23948sdkhjf

Licensavtal avslutas – Bioinvent tar tillbaka rättigheter

Biotechbolaget Bioinvents amerikanska samarbetspartner inom tidig forskning, Exelixis, har avslutat options- och licensavtalet för framtagande av nya antikroppar för immun-onkologibehandling. Därmed återtar Bioinvent alla rättigheter inom programmet.

Beslutet att avsluta avtalet är en konsekvens av det omstrukteringsprogram som Exelixis aviserat, där bolaget framöver ska prioritera sina kliniska program och projekt som är på väg in i klinisk utveckling, enligt ett pressmeddelande.

De bägge bolagen ska samarbeta kring avvecklingen och överförandet under de kommande tre månaderna. Beskedet uppges inte har någon väsentlig finansiell påverkan på Bioinvent.

– Samarbetet med Exelixis har varit utmärkt och mycket uppskattat och har identifierat nya och mycket intressanta kandidater, säger Martin Welschof, vd för Bioinvent, i en kommentar.

Bioinvent, som är baserat i Lund, inriktar sig på att identifiera och utveckla nya immunmodulerande antikroppar för cancerterapi. Bolaget har för närvarande fem läkemedelskandidater i sex pågående kliniska fas I/II-studier för behandling av hematologiska cancerformer respektive solida tumörer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406