23948sdkhjf

Astra Zeneca investerar miljarder i ny anläggning i USA

Svensk-brittiska Astra Zeneca satsar på cellterapier. Nu investerar läkemedelsbolaget 300 miljoner dollar, motsvarande cirka 3,1 miljarder svenska kronor, i en ny anläggning i USA.

Vid den nya anläggningen, belägen i Maryland, kommer fokus vara på att bygga upp bolagets cellterapi plattform i USA samt produktion av cellterapier för att möjliggöra kliniska studier.

Anläggningen är några kilometer från ett av fem av företagets R&D center och kommer att skapa 150 nya jobb, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

– Denna nya investering på 300 miljoner dollar kommer att accelerera vår ambition att göra nästa generations cellterapi till verklighet, vilket säkerställer att vi är redo att skala upp och möta patienternas krav, säger Pam Cheng, Executive Vice President of Global Operations & IT and Chief Sustainability Officer på Astra Zeneca, i ett pressmeddelande.

Initialt kommer anläggningen fokusera på produktion av T-cells terapier men fokuset kan komma att expanderas till andra sjukdomsområden i framtiden. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095