23948sdkhjf

Vd-byte i Bactiguard

Medicinteknikbolaget Bactiguard har utsett Christine Lind till ny vd. Hon ersätter den tillförordnade vd:n och medgrundaren Thomas von Koch.

Christine Lind har lång erfarenhet från healtchcare-området och har haft seniora befattningar i bland annat Mendus, Xspray Pharma, Medivir och Bioarctic. Utöver det har hon i tio år arbetat med investeringsverksamhet på Merrill Lynch. Närmast kommer hon från en roll som Senior Vice President Corporate Development på SSI/NDA Group.

Hon tillträder vd-posten i maj.

– Med Bactiguards förtydligade licensfokuserade strategi förändrades kriterierna för en framtida vd. Christine har dokumenterad erfarenhet från strategiskiften, att driva förändring och uppnå lönsam tillväxt. Det, i kombination med hennes bakgrund från finansmarknaden, både som vd och investment banker, gör henne perfekt för Bactiguard, säger företagets styrelseordförande Christian Kinch i ett pressmeddelande.

Under Thomas von Kochs tid som tillförordnad vd har Bactiguard lagt om kursen och koncentrerat sin verksamhet på utlicensiering, medan den egna portföljen av ytskiktsbelagda medicintekniska produkter fasas ut genom outsourcing eller partnerskap, som Medtech Magazine tidigare berättat.

Bactiguards teknologi och infektionsprevention bygger på ett tunt ytskikt av ädelmetaller som förhindrar att mikrober fäster och bildar biofilm på medicintekniska produkter. Metoden har utvecklas av uppfinnaren Billy Södervall.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094