23948sdkhjf

Danska life science-industrin står för rekordhög export

Den danska exporten av life science-produkter har ökat explosionsartat, med en tillväxt på 227 procent sedan 2008 och utgjorde 2023 så mycket som 19 procent av landets totala varuexport. 

Framstegen inom dansk life science fortsatte 2023.

Danmarks Statistik avslöjade på torsdagen att exporten inom life science-sektorn under året uppgick till 176,3 miljarder danska kronor, en liten ökning från föregående år (175,8 miljarder danska kronor) och den högsta som någonsin registrerats.

– Vi kan inte förbise life science-industrins betydelse för den danska ekonomin, där Novo Nordisk spelar en ledande roll. Industrin är en central drivkraft för ekonomisk tillväxt, vilket gör det avgörande att utarbeta en ny strategi för life science som kan stödja denna positiva utveckling, säger Katrina Feilberg, ansvarig för hälsa och life science på Dansk Erhverv, till Finans.

Till media framhåller hon vikten av att "säkra de bästa ramvillkoren för de små och medelstora life science-företagen, så att de stannar i Danmark."

Sedan 2008 har exporten från den danska life science-industrin vuxit med över tvåhundra procent och 2023 stod den för 18,8 procent av den totala danska varuexporten.

Artikeln är tidigare publicerad i Life Science Swedens danska systertidning Medtech News.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079