23948sdkhjf

Nya namn förstärker Cerenos ledningsgrupp

Cereno Scientific utökar sin ledningsgrupp med två personer: nyrekryterade CMO:n Rahul Agrawal samt affärsutvecklingschefen Julia Fransson.

Rahul Agrawal anställs som Chief Medical Officer och forsknings- och utvecklingschef. Hans tillträde ger möjlighet för företrädaren Björn Dahlöf att fokusera mer på sin roll som CSO, enligt ett pressmeddelande.

Rahul Agrawal har tidigare bland annat varit CMO på bioteknikföretaget Cardior, varit VP och Global Medicines Leader på Astra Zeneca och haft rollen som Global Director of Medical Affairs and Clinical Development på Bayer Healthcare.

Han blir nu en del av Cerenos ledningsgrupp, och det blir även affärsutvecklingschefen Julia Fransson.

Utökningen av ledningsgruppen sker, enligt pressmeddelandet, för att stärka bolagets fokus på de strategiska prioriteringarna i utvecklingen av läkemedelskandidaten CS1 för den sällsynta sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH), CS014 för trombosprevention och CS585 för en ännu inte bestämd kardiovaskulär indikation.

Den längst framskridna läkemedelskandidaten CS1 prövas för närvarande i fas II, och fick i slutet av januari FDA-godkännande för ”Expanded Access”, som Life Science Sweden tidigare rapporterat. Det innebär att patienter som ingått i fas II-studien har möjlighet att i samråd med prövaren och efter ett godkännande från den etiska kommittén på kliniken som patienten behandlats på, har möjlighet att fortsätta sin behandling med CS1.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.378