23948sdkhjf

Icoat Medical startar vetenskapligt råd

Stockholmsbolaget Icoat Medical startar ett vetenskapligt råd med syfte att stärka bolagets forskning och utvecklingsprogram. Rådet består av tre läkare med expertis inom transplantationer.

Icoat Medical är ett bolag i klinisk fas som utvecklar läkemedel för framgångsrik transplantation av organ. Bolagets läkemedelskandidat iCM012 beviljades särläkemedelstatus 2022 av den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA och den europeiska motsvarigheten EMA.

Nu bildar Icoat ett vetenskapligt råd.

– Att inrätta ett vetenskapligt råd är ett viktigt steg för Icoat och vårt mål att förbättra resultaten av organtransplantationer. Jag är mycket glad och stolt över att vi har kunnat attrahera några av de ledande globala transplantationsexperterna på området, säger Peder Waern, vd för Icoat, i ett pressmeddelande.

De som ansluter till rådet är Gabriel Oniscu, kirurg och professor i transplantationskirurgi vid Karolinska institutet, Stefan Schneeberger, professor och direktör för institutionen för visceral, transplantation och thoraxkirurgi vid Medical University of Innsbruck och Stefan Tullius, professor i kirurgi vid Harvard Medical School och chef för transplantationskirurgi vid Brigham and Women’s Hospital.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079