23948sdkhjf

Studieresultat för nytt fetmaläkemedel fick marknaden att gunga

Nya studiedata för amerikanska Viking Therapeutics viktminskningsläkemedel VK2735 fick börskursen att skjuta i höjden och konkurrenternas aktier att dala på tisdagsförmiddagen.

Enligt företaget visar resultat från en fas II-studie med fetmapatienter ”signifikanta minskningar av kroppsvikten vid alla doser jämfört med placebo”. Viktnedgång på upp till 14,7 procent rapporteras efter 13 veckors behandling, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Nyheten fick Viking Therapeutics aktie att rusa med 115 procent i förhandeln, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Samtidigt backade konkurrenterna inom fetmaområdet, Novo Nordisk och Eli Lily med 4 respektive 3 procent.

VK2735  är en kombinationsbehandling med GLP-1/GIP,  samma kombination som danska Novo Nordisk utvärderar i läkemedelskombinationen med semaglutid och cagrilintid.

Viking Therapeutics uppger att man på grundval av studieresultaten planerar att träffa den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för att diskutera den vidare utvecklingen av VK2735.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094