23948sdkhjf

Lundabolag i cancersamarbete med amerikansk läkemedelsjätte - ”Vi är mycket glada”

Bioinvent har tecknat ett samarbets- och leveransavtal om kliniska prövningar med det amerikanska läkemedelsbolaget MSD.

Avtalet innebär att MSD levererar sitt läkemedel Keytruda (pembrolizumab), en humaniserad antikropp för cancerimmunterapi, för användning tillsammans med Bioinvents monoklonala antikropp BI-1910 i en fas I/IIa-studie.

BI-1910 är Bioinvents andra program med inriktning på TNFR2 (tumörnekrosfaktorreceptor 2) som är i klinisk utveckling. Det första är BI-1808 som för närvarande utvärderas är i fas IIa.

– Vi är mycket glada över att ingå ytterligare ett leveransavtal med MSD för att studera de unika egenskaperna hos BI-1910 i kombination med pembrolizumab. Denna kliniska studie kommer att bygga vidare på vår djupa förståelse av biologin kring TNFR2 när vi nu driver två olika monoklonala antikroppar genom klinisk utveckling, säger Bioinvents vd Martin Welschof i ett pressmeddelande.

Fas I/IIa-studien kommer att genomföras i USA och Europa med vad företaget beskriver som ”en innovativ, adaptiv design för optimal doseskalering”. De första resultaten från studien väntas i slutet av 2024.

Bioinvent, som driver sin verksamhet i Ideon Science Park i Lund, har för närvarande fem läkemedelskandidater i sex pågående kliniska fas I/II-program för behandling av hematologiska cancerformer respektive solida tumörer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.363