23948sdkhjf

Redwood Pharma auktionerar ut tillgångar – förväntas vara klart i juli

Forskningsbolaget Redwood Pharma har bjudit in ett flertal oftalmologibolag i USA, Europa och Asien att delta i en auktionsprocess rörande bolagets tillgångar. Processen förväntas kunna avslutas under juli.

Redwood Pharma meddelade den 23 maj att man på grund av finansiella svårigheter avser att sälja sina tillgångar i en påskyndad auktionsprocess, där potentiella köpare kan köpa hela eller delar av bolaget. Tillgångar som finns till försäljning är RP501, RP101, licens till Intelligel drug delivery-plattformen, börsplats på Nasdaq First North Growth Market samt viss högteknologisk produktionsutrustning.

– I det rådande finansiella klimatet har det dessvärre varit omöjligt för oss att själva bekosta de sista stegen mot en marknadsintroduktion av våra unika produkter, men vi är övertygade om att de i rätt händer har en god potential att generera betydande försäljningsintäkter, säger Martin Vidaeus, vd på Redwood Pharma, i ett pressmeddelande.Ett tillkännagivande av en potentiell försäljning bedöms kunna ske den 22-26 juli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094