23948sdkhjf

Stockholm och Uppsala utökar samarbete om life science

Region Stockholm och Region Uppsala ska stärka sitt samarbete om life science. Regionerna undertecknade på fredagen en avsiktsförklaring.

– Många innovationer som förbättrar hälsa och räddar liv världen över har sitt ursprung i Stockholm-Uppsalaregionen. Genom att arbeta tillsammans kan vi stärka förutsättningarna för life science-näringen i vår region och attrahera nödvändiga investeringar. Nu tar vi ett kliv framåt tillsammans med målet att Stockholm-Uppsalaregionen ska bli en av världens ledande life science-regioner, säger Helena Proos (S) regionstyrelsens ordförande i Region Uppsala, i ett pressmeddelande.

Det var vid ett högnivåmöte på Uppsala slott som regionstyrelsernas ordförande i Stockholm och Uppsala undertecknade avsiktsförklaringen. Vid mötet närvarade bland annat vd:ar från ett antal företag, sjukhusdirektörer och universitetsledningar.

Syftet är att intensifiera arbetet med life science i Stockholm-Uppsalaregionen. Regionerna ska bland annat gemensamt marknadsföra regionen för att locka kompetens och investeringar. 

Ett flertal ytterligare aktörer planeras att skriva under avsiktsförklaringen i höst. Vid en life science-konferens senare i år kommer även samarbetet att diskuteras vidare. Personer i sektorn från båda regioner kommer att närvara vid konferensen där utvecklingsområden och regionernas möjligheter kommer att diskuteras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093