23948sdkhjf

Branschföreträdare lägger fram förslag till regeringen

Företrädare från branschen uttrycker oro över att Sverige tappar mark inom life science. Nu har de lagt fram ett nytt förslag till regeringen om satsningar för att behålla konkurrenskraften.

– Vi har med stigande oro tvingats konstatera att regeringen minskar på finansieringen till satsningar inom life science, trots att sektorn upprepade gånger lyfts fram som en svensk basindustri med hög prioritet, säger Jessica Martinsson, vd för branschorganisationen Sweden Bio, till Läkemedelsmarknaden.

I förra veckan lämnade 18 representanter från branschen över ett nytt förslag till statssekreterare på utbildningsdepartementet samt klimat- och näringslivsdepartementet. Bland representanterna närvarade bland annat Gunilla Osswald, vd för Bioarctic, Anna Lefevre Skjöldebrand, vd för Swedish Medtech, Jessica Martinsson, vd för Swedenbio och Jesper Hedberg, vd för Testa Center.

Förslaget gäller ett nytt program och programkontor för avancerad life science och innebär ett ramavtal om en miljard kronor i statliga medel samt lika mycket i finansiering från industrin.

Avtalet avser perioden 2025 till 2034 och är tänkt att främja och möjliggöra samverkan mellan akademin och industrin. Programmet syftar också till att bland annat stärka den svenska beredskapen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093