23948sdkhjf

Tuffa tider för Ectin Research — ”Inte hittat någon lösning”

Forskningbolaget Ectin Research har finansiella svårigheter. Nu upprättar företaget en kontrollbalansräkning.

Ectin, som är baserat i Mölndal, utvecklar en läkemedelskandidat för behandling av cancer. MFA-370, som läkemedelskandidaten kallas, är tänkt att eliminera tumörer. På sin webbplats skriver bolaget att läkemedlet visat framgångsrika resultat i prekliniska studier i spridd urinblåsecancer och att man fått regulatoriska godkännanden för en fas I/II-studie i patienter med cancertypen i Sverige, Danmark och Litauen.

”Ectin har trots intensivt arbete under våren med att försöka finansiera bolaget inte hittat någon lösning för sin ansträngda finansiella situation på kort och medellång sikt” skriver Ectin Reasearch i ett pressmeddelande.

Ectin meddelade tidigare i år att man planerade införa kostnadsbesparingar och säga upp konsultavtal knutna till verksamheten. Under våren har Ectin sätt över möjliga sätt för att finansiera bolaget, bland annat ska bolaget undersökt genomförandet av en företrädesemission men som man beslutat inte vara en möjlig väg.

Nu har styrelsen till Ectin beslutat att upprätta en kontrollbalansräkning ”då det finns skäl att misstänka att det egna kapitalet är mindre än hälften av aktiekapitalet”. Enligt bolagets beräkningar har man i dagsläget kapital som räcker fram till slutet av augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078