23948sdkhjf

Läkare ska diskutera välfärdssjukdomar

Sju regionala läkemedelskommittéer arrangerar ett nytt forum där läkare ska kunna fortbilda sig oberoende av läkemedelsindustrin.
Idag inleds ett två dagar långt möte i Örebro, kallat Mellansvenskt läkemedelsforum. Läkare från hela Mellansverige har bjudits in för att lära med om läkemedelsbehandling i ett forum helt fristående från läkemedelsindustrin.

På programmet står bland annat vällevnadssjukdomar, antibiotikaanvändningar och miljöpåverkan av läkemedel. Dessutom ska man diskutera medicinering av äldre, behandling av depressioner och försöka blicka framåt, mot framtidens läkemedel. Vid sidan av konkreta diskussioner om läkemedelsbehandling ska man också diskutera prioriteringsfrågor, exempelvis valet att ge avancerade och dyra nya läkemedel till några få, kontra valet att använda resurserna så att man ger traditionella läkemedel till många.

Mellansvenskt läkemedelsforum arrangeras gemensamt av Läkemedelskommittéerna i Dalarna, Gävleborg, Sörmland, Värmland, Västmanland, Uppsala och Örebro län och är oberoende av läkemedelsindustrin. Moderator för dagarna är Kerstin Hulter Åsberg, överläkare och ordförande i läkemedelskommitén i Landstinget i Uppsala Län.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078