23948sdkhjf

Hallå där, Ola Björkman...

...vd för Stockholm-Uppsala Life Science - ni har just öppnat något ni kallar Info Bank, vad är det?
Info Bank är ett nytt och helt unikt verktyg som kan öppna för nya samarbetsmöjligheter med forskare och företag i regionen Stockholm-Uppsala. Här hittar man information om de ledande forskningsprojekten, om forskarna bakom, deras publikationer. Här hittar man också information om regionens över 500 life scienceföretag, i många fall också om deras utvecklingsprojekt.

Varför satsar ni på det här?

En av orsakerna till att Stockholm-Uppsala regionen är så framgångsrik inom life science är de många samarbeten som vuxit fram här över tiden. Samarbeten mellan företag, samarbeten mellan forskare och mellan forskare och företag. En Info Bank kan stimulera till många nya samarbeten. För oss som har till uppdrag att marknadsföra Stockholm-Uppsalaregionen utomlands är det jätteviktigt att kunna visa forskare och företag utanför regionen vilka fantastiska resurser här finns, och vilka möjligheter som då öppnas för att utveckla forskningsprojekt eller företag.

Vem ska använda Info Bank?

Vi vet att till exempel idéscouter vid de stora life scienceföretagen uppskattar möjligheten att göra väldigt fokuserade sökningar bland företag och forskningsprojekt. Men vi räknar med att även mindre företag och forskare, både internationellt och i Stockholm-Uppsala, kommer ha god nytta när man letar specifika kompetenser. Plus journalister och andra intresserade, förstås!

Kostar det något att använda Info Bank?

Info Bank är helt gratis och har öppet dygnet runt. Vi tillämpar vare sig uttags- eller insättningsavgifter. Men avkastningen tror vi kan bli god för Sveriges life science!
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109