23948sdkhjf

Nytt samarbete ska locka hem forskare

Turku Science Park och Nordic-Baltic Expats Forum har tecknat ett avtal för att locka fler partners till webbcommunityn. Ett av målen är att stärka yrkesnätverken inom och utanför Öresundsregionen.
Inom ramarna för det nya avtalet ska Turku Science Park arbeta för att locka partners från industrin, akademi och myndigheter att ansluta sig till och stödja Nordic-Baltic Expats Forum.

- NBEF är en hjärnbank och en resurs för vår region, säger Tero Piispanen, programchef vid Turku Science Park.

- Många av våra bästa åker utomland för att arbeta kortare eller längre perioder, samtidigt som många elitforskare och toppstudenter kommer för att bo och arbeta här i vår region. I stort sett alla av dem vill upprätthålla och stärka sina professionella nätverk. De vill involvera sig i projekt, strategiska allianser och samarbeten med kollegor som de kan förstå och respektera. NBEF är ett viktigt redskap och stöd för forskare som flyttat ut. Det kommer att vara till nytta för företag och institutioner, och bidra till att stärka regionens konkurrenskraft, säger han.

NBEF grundades och drivs av ScanBalt, som är en samarbetsorganiation för life sciencebranschen i länderna kring Östersjön.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094