23948sdkhjf

Nytt gäng som satsar på öl

Danisco flyttar sin bryggeri och dryckesenzymverksamhet, som också får en ny ledning. Även en bryggerienhet i Shanghai kommer att få ny chef.
Daniscos nya bryggerienzymenhet som nu flyttas till Brabrand, Danmark, ska ledas av nyutnämnde gruppchefen Lars Boe Larsen. Han har en bakgrund som kemiingenjör och har arbetat i tolv år inom den europeiska bryggeribranschen, senast för Royal Unibrew.

Den nya och toppmoderna anläggningen för enzymer är lokaliserad vid Danicos största forsknings- och innovationscentrum. Danisco kommer också att flytta dit sin enhet för bryggeri- och dryckesforskning, från brittiska Stockport.

I maj beräknas den nya anläggningen kunna tas i drift.

Danisco har dessutom byggt upp ett bryggerilabb i Shanghai, Kina, för att leverera till länderna i sydostastien. Till denna anläggning har man rekryterat Leman Zhang som bryggmästare. Han har tidigare arbetat vid bland annat bryggeriet Beck’s FuJian Brewery.

Enzymer för användning i livsmedel och drycker är ett av de viktigaste tillväxtområdena för tillsatsindustrin. Livsmedelsenzymer beräknas omsätta ungefär 800 miljoner US-dollar om året.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094