23948sdkhjf

Neurosearch får 157 miljoner för samarbete

Nya läkemedel mot sjukdomar i centrala nervsystemet är målet med samarbetet mellan Neurosearch och bolagets amerikanska partner.
Danska Neurosearch har inlett ett forskningssamarbete med Eli Lilly, USA. Avtalet berättigar Neurosearch 75,9 miljoner danska kronor i forskningsstöd under tre år. 29,2 miljoner av dessa betalades ut vid avtalstecknandet. Dessutom kommer Eli Lilly att investera 99,2 miljoner danska kronor i bolaget.

Syftet med samarbetet är att utveckla nya läkemedel som verkar på nervceller jonkanaler. Läkemedlen ska användas för att behandla sjukdomar i centrala nervsystemet.



Neurosearch kommer att ansvara
för drug discovery programmen inom samarbetet och eventuell tidig utveckling av läkemedelskandidater. Eli Lilly kommer att äga licensrättigheterna för enskilda substanser och kommer också att ansvara för fortsatt utveckling och kommersialisering. För varje framgångsrikt lanserad produkt kommer Neurosearch att erhålla milstoplebetalningar på upp till 1,8 miljoner danska kronor plus royalties på den globala försäljningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083