23948sdkhjf

Han är en av de främsta i världen

Till vardags är han chef vid Oslos cancerkluster. Nu tar han plats i ett av världens mest exklusiva nätverk för unga ledare, i sällskap med bland andra golfproffset Tiger Woods, Norges Kronprins Haakon och Mark Zuckerberg som grundade Facebook.
Bjarte Reve, administrativ chef vid Oslo Cancer Cluster är en av världens viktigaste unga ledare. Det anser World Economic Forum, som idag presenterar sin prestigefyllda lista Young Global Leaders. 2009 års lista består av drygt 200 mycket meriterade unga toppledare, från 71 länder i hela världen.

De ansluter sig nu till ett globalt nätverk av mycket inflytelserika beslutsfattare. En majoritet av medlemmarna är entreprenörer och grundare av företag eller organisationer, men i nätverket finns också en rad politiker, opinionsbildare, forskare och stjärnor inom kultur och idrott, samt ett antal kungligheter och diplomater. När de väljs in har de ännu inte fyllt 40 år. Tanken är att de unga toppledarna ska samarbeta över nationella, politiska och kulturella gränser för att hitta globala lösningar på globala problem och frågeställningar.

Årets lista har utsetts av en 31 personer stark jury, utifrån en första lista om omkring 5 000 namn. Med på listan Young Global Leaders 2009 är också den finske utrikesministern Alexander Stubb och Nyamko Sabuni, svensk minister för jämställdhet och integration. Några som redan finns med i nätverket är den svenske naturfotografen Mattias Klum och kronprins Haakon av Norge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.087