23948sdkhjf

Hallå där Martin Vidaeus,

marknadschef på kontraktstillverkaren Unitech Pharma, som just fått utökat tillstånd att tillverka aseptiskt läkemedel...
Vad innebär det här för er?

- Läkemedelsverket har utökat vårt tillstånd för att kunna möta behovet av aseptiskt läkemedel både för kliniska prövningar och kommersiellt bruk. Framför allt är det efterfrågan på förfyllda sprutor som har ökat, eftersom vårdpersonal vill undvika att fylla sprutorna själva. Förfyllda sprutor sparar tid och minskar risken för stickolyckor och Unitech Pharmas anläggning är den enda i Skandinavien som kan producera sådana.Hur kommer ni att skala upp produktionen?


- Vi startat byggt en helt ny fabrik på 500 kvadratmeter vägg i vägg med den gamla produktionsanläggningen i Matfors. Just nu tillverkar vi produkter på uppdrag av fem olika kunder där.

Kommer ni att bygga ut ännu mer?

- Det nya huset där produktionsanläggningen finns är bara inrett till hälften just nu så det finns möjlighet för oss att bygga en likadan fabrik till. Vi ser ju en ökad efterfrågan på de här produkterna liksom på vår kompetens inom bioproduktion av rekombinanta proteiner. Vi kommer säkert att inreda resten av byggnaden inom 5-10 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094