23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Life Science Sweden
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

De ska göra något gott ännu bättre

Ett nytt kompetensnätverk för choklad- och konfektyrindustrin bildas nu. Bakom ligger industriforskningsinstitutet SIK och i slutet av mars får alla nyfikna veta mer.
Institutet för livsmedel

och bioteknik, SIK, startar ett kompetensnätverk för choklad- och konfektyrindustrin. Arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med Livsmedelsföretagens branschförening Chokofa, och nätverket ingår i regeringens satsning på livsmedelsindustrin.

Målet är att skapa

ett forum för utbyte av kunskap och erfarenheter, där branschens representanter regelbundet kan sammanstråla för diskussion, inspiration och idéutbyte. Fyra gånger om året kommer ska möten eller temadagar hållas, och medlemmarna ska själva besluta om och utforma mötenas innehåll.

Den allra första träffen i slutet

av mars kommer bland annat att handla om chokladforskning, mätteknik och kvalitet, plus den eviga frågan om varför choklad är så förtvivlat gott. Till och med lunchen går på temat choklad, med exklusiva mexikanska Porcelanakakaobönor som huvudnummer.

Den 25 mars kan

alla intresserade få veta mer, vid ett informationsmöte på SIK i Göteborg. Projektledaren för nätverket är Niklas Lorén på SIK.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.11