23948sdkhjf

De ska göra något gott ännu bättre

Ett nytt kompetensnätverk för choklad- och konfektyrindustrin bildas nu. Bakom ligger industriforskningsinstitutet SIK och i slutet av mars får alla nyfikna veta mer.
Institutet för livsmedel och bioteknik, SIK, startar ett kompetensnätverk för choklad- och konfektyrindustrin. Arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med Livsmedelsföretagens branschförening Chokofa, och nätverket ingår i regeringens satsning på livsmedelsindustrin.

Målet är att skapa ett forum för utbyte av kunskap och erfarenheter, där branschens representanter regelbundet kan sammanstråla för diskussion, inspiration och idéutbyte. Fyra gånger om året kommer ska möten eller temadagar hållas, och medlemmarna ska själva besluta om och utforma mötenas innehåll.

Den allra första träffen i slutet av mars kommer bland annat att handla om chokladforskning, mätteknik och kvalitet, plus den eviga frågan om varför choklad är så förtvivlat gott. Till och med lunchen går på temat choklad, med exklusiva mexikanska Porcelanakakaobönor som huvudnummer.

Den 25 mars kan alla intresserade få veta mer, vid ett informationsmöte på SIK i Göteborg. Projektledaren för nätverket är Niklas Lorén på SIK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063