23948sdkhjf

Goda nyheter för dig som helst vill slippa

Gott eller blä? De som inte gillar broccolismaken missar samtidigt massor av bioaktiva ämnen som kan stärka skyddet mot cancer och andra allvarliga sjukdomar. Nu kommer lösningen för dig som vill komma åt grönsakens alla hälsofördelar, utan att faktiskt behöva äta den.
Danska Barbara Ann Halkier är en av världens främsta forskare på ämnet bioaktiva substanser i livsmedel. Hon har bland annat konstaterat att extrakt ur broccoli kan spela en viktig roll för att bekämpa vissa former av cancer, framför allt prostatacancer.

Nu har det nystartade brittiska bolaget Evgen tecknat ett avtal kring globala exklusiva rättigheter att marknadsföra extraktet. Ungefär tre år beräknas det ta innan extraktet kan vara färdigutvecklat för att bli ingrediens i livsmedel, och kanske även som kosttillskott.

Förhoppningen är då att kunna framställa det i industriell skala. Avtalet är Evgens första sedan starten för ett år sedan. Diskussion pågår kring andra avtalet, inom bland annat viktminskning, sömnstörningar och ångesttillstånd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078