23948sdkhjf

Hansa Medical vill ta in pengar

Årsstämman om en månad ska ta ställning till styrelsens förslag om nyemission och en rad andra förändringar.
Styrelsen i Hansa Medical vill ha ägarnas klartecken för att genomföra en nyemission om högst 10 000 000 nya aktier. Styrelsen ska i så fall också ha rätt att besluta om kontant-, apport- eller kvittningsemission, och om emissionerna ska genomföras med eller utan företräde för de nuvarande aktieägarna.

Teckningskursen i eventuella emissioner ska ske till den för tillfället rådande marknadsmässiga kursen. Hansa Medical är marknadsnoterat på First North, en del av NASDAQ OMX.

Den föreslagna emissionen kräver förändringar i Hansa Medicals bolagsordning. Gränserna för aktiekapitalet enligt styrelsens förslag skulle flyttas till att bli lägst 19 miljoner och högst 76 miljoner kronor. Gränserna för antalet aktier föreslås också flyttas, till lägst 3,8 miljoner och högst 15,2 miljoner. Bolagets säte föreslås också bytas, från Malmö till Lund. Kommande bolagsstämmor skulle då få hållas i Lund eller Stockholm, i stället för som idag i Malmö eller Stockholm.

Förslag till styrelse och styrelseordförande, och vilka arvoden dessa ska få, kommer att offentliggöras senast två veckor före mässan, som äger rum i Malmö den 29 april.

För att förslagen ska genomföras krävs stöd från ägare med minst två tredjedelar av röster och kapital, som är företrädda på stämman.

Bioteknikbolaget Hansa Medical utvecklar biologiska läkemedel för behandling av autoimmuna sjukdomar och avstötning vid transplantation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065