23948sdkhjf

Hon kommunicerar bäst i Danmark

Vetenskapsministeriets Forskningskommunikationspris för 2009 går till en lektor vid Copenhagen Business School. Hon belönas för sitt sätt att berätta om och skapa engagemang för kontroversiella frågor.
Kommunikationspriset ska gå till en forskare som på ett kunnigt och nyskapande sätt lyckas föra ut sin forskning till en bredare publik. Årets pristagare, Maja Horst vid Copenhagen Business School tog emot utmärkelsen nu i helgen, på Syddansk Universitet i Odense i samband med den landstäckande danska forskningsfestivalen Forskningens Dygn.

Maja Horst belönas för sitt sätt att på ett intresseväckande och engagerade sätt förmedla kunskap om kontroversiella teknologier och forskningsresultat, som exempelvis stamcellsforskning. Hon har också lyckats hitta nya former för att nå ut till en bredare publik, bland annat genom interaktiva installationer.

– Maja Horsts bidrag till den offentliga debatten har ett mycket stort värde för samhället i stort. Hon visar att forskning kan förmedlas med annat än ord, och att forskningskommunikation anno 2009 är en levande, lärande och involverande disciplin sa vetenskapsminister Helge Sander.

Priset är på 100 000 danska kronor. Totalt 32 kandidater var föreslagna, och tre nominerades. De övriga två är seniorforskaren Ole Kongsted, Det Kongelige Bibliotek, och professor Jesper Ryberg vid Roskilde Universitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094