23948sdkhjf

Positivt men hemligt om Pharmalinks nya preparat

- Jag kan säga så här: vi är väldigt nöjda, säger Pharmalinks chef Johan Häggblad om resultaten från fas II-studien av preparatet Nefecon.
Pharmalinks preparat Nefecon , en corticosteroid, är tänkt att användas som behandling vid en kronisk njursjukdom, glomerulonephritit, som leder till njursvikt. Preparatet dämpar den inflammation som uppstår i njurarna genom att dämpa immunförsvaret i buken.

- Oftast behandlas just den här typen av njurproblem inte förrän det har gått till dialysstadiet, säger företagets vd Johan Häggblad.

Corticosteroiden levereras till just njurarna med hjälp av en teknologi framtagen av Archimedes Development.



De fullständiga resultaten
från fas II-studien presenteras i slutet av maj, men redan nu säger alltså Pharmalinks vd att de är nöjda med resultaten.

- Det känns realistiskt att komma igång med fas III-studien inom ett år, säger Johan Häggblad.

Den bedömningen baserar han på diskussioner som förs med några företag om finansiering av fas III-studien. Det är huvudsakligen mellanstora biotech- och farmabolag som har visat intresse för produkten.

- Man kan inte vänta för länge med att gå vidare med sådant här. Om vi inte kommer överens om finansieringen så att fas III-studien kan starta inom ett år, får vi titta på andra möjligheter, säger Johan Häggblad. Då får vi se oss om efter en ny partner eller nya ägare, fortsätter han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125