23948sdkhjf

Stanfordprofessor till Lunds universitet

Marilyn Winkleby kommer att under tre år att vara gästprofessor vid Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö, Centrum för primärvårdsforskning.
Marilyn Winkleby är Professor of Medicine vid Stanford Prevention Research Centre, Stanford University School of Medicine. Hon har en doktorsexamen i epidemiologi, och har de senaste 20 åren kombinerat forskning och undervisning med epidemiologiska studier. Under många år har hon samarbetat med Jan Sundquist, professor och verksamhetschef på Centrum för primärvårdsforskning CPF vid Lunds universitets medicinska fakultet.

Under sina kommande tre år i Sverige kommer hon bland annat att delta i ett svenskt forskningsprojekt för att studera boendemiljöns inverkan på kvinnor och deras nyfödda barn. Totalt kommer 3,5 miljoner kvinnor att ingå i den unika studien, som leds av Jan Sundquist. Studien är den hittills största i världen i sitt slag, och genomförs bland annat med hjälp av ett anslag på drygt 1,9 miljoner dollar från det amerikanska forskningsinstitutet National Institute of Child Health and Human Development.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079