23948sdkhjf

Inkubatorpappa får pris

Tor Ny, initiativtagare till Umeå Biotech Incubator, har tilldelats Baltics samverkanspris med entreprenörskapsinriktning.
Baltics samverkanspris med entreprenörskapsinriktning inrättades av Umeå universitets rektor Göran Sandberg i januari i år. Syftet med priset är att uppmärksamma en lärare eller forskare som under det gångna året bidragit till att nyttiggöra forskningsresultat. Prissumman på 100 000 kronor doneras av fastighetsbolaget Balticgruppen.

Priset ska delas ut vartannat år med start 2009 och den första pristagaren är Tor Ny, professor vid institutionen för medicinsk kemi och biofysik. Han får priset för att ha tagit initiativet till Umeå Biotech Incubator, UBI, och för att han ordnat finansieringen till inkubatorn. Målet med UBI, som startades 2002, är att främja entreprenörskap och bolagsbildande inom bioteknikområdet.

- Jag är väldigt glad och mycket hedrad. Jag tycker att det här är ett viktigt pris eftersom det uppmärksammar universitets verksamhet som leder till direkt samhällsnytta. Att starta upp nya företag är en svår och mödosam process. De entreprenörer som tar på sig den uppgiften bör få all support och hjälp som är möjlig, säger Tor Ny.

Priset delas ut i samband med Umeå universitets årshögtid i oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063