23948sdkhjf

Hallå där Carl Johan Sundberg ...

... som är med och organiserar Biotech Builders första årliga möte för 100 ledare inom life science idag.
Varför ska branschpersoner komma till mötet?

- För att knyta kontakter med andra ledande företrädare inom life science-industrin. Alla är personligt inbjudna och det kommer att vara ganska informellt. Vi har valt folk på vd-nivå i små och medelstora bolag och personer med högre beslutsfattande ställning i de större företagen. Där har kanske inte vd:arna möjlighet att komma, så därifrån blir det en blandning av FoU-ansvariga, regulatorychefer, forskningschefer och liknande.

Vad ska talarna prata om?

- Det blir ett strikt fokus på affärsorienterade frågor. Hur ska man få till avtal mellan bolag? Hur påverkar man sin försäljning och orienterar sig mot intermediär- och slutmarknader. Det blir inte så mycket fokus på FoU och tidig fas, utan senare frågor om affärer och affärsutveckling. Det behövs mer affärsfokus i biotech-industrin i Sverige. Svensk industri är tät på kunskapsinnehåll och tekniskt kunnande men affärssidan släpar efter. I Danmark är de mer affärsdrivna och bolagen växer på ett tilltalande sätt där.

Varför är nätverk så viktiga?

- På ett sätt är det inte självklart, men de är viktiga ändå. Det underlättar om man känner varandra när man ska göra affärer. Förtroende, tilltro och att parterna faktiskt gillar att ses är bra förutsättningar för affärer och samarbeten. Många samarbeten fallerar för att folk inte bygger och investerar i personliga relationer.

Hur ska era nätverk skapa mer business?

- Förhoppningen är att aktiva personer i branschen ska lära känna varandra bättre och därför välja att interagera. Om de vet vilka de är, vilka affärsmöjligheter som finns i landet hoppas vi att det skapas givande relationer.

Hur går ni vidare efter mötet?

- Vi ska göra en uppföljning, men det bli först till våren. Vi väntar tills dess för att verkligen se om det gav något konkret värde. Det behöver inte vara affärsreslutat så tidigt, men att det skapas interaktioner och relationer. De erfarenheterna tar vi sedan med oss till nästa års möte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063