23948sdkhjf

Klinstudie ska bädda för marknaden

Lundabolaget Dignitana ska genomföra en klinisk studie på sitt kylsystem för att motverka håravfall i Malaysia, men studien behövs inte för att produkten ska bli godkänd.
Bolagets skalpkylningssystem för att motverka håravfall vid kemoterapi ska testas i syfte att visa om det är säkert och för att kartlägga effektiviteten.

- En lokalt genomförd studie i Malaysia kommer starkt bidra till marknadspenetrationen i Sydostasien, säger Dignitanas vd Martin Waleij.

Produkten mot håravfall, som idag finns på marknaden bland annat i Sverige, Japan och Sydkorea, ska testas på 100 personer som behandlas för bröstcancer.

Studien görs i samarbete med universitet i Kuala Lumpur, som också finansierar den. Patienterna ska följas under nio till tolv månader i en quality of life-studie, för att bolaget också vill utvärdera om skalpkylning och mindre håravfall har påverkan på patienternas livskvalitet.

- Vi planerar även att genomföra tre till fyra liknande marknadsstudier på prioriterade marknader och räknar med att under hösten slutföra processen med välja rätt kandidater till dessa studier, säger Martin Waleij.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14