23948sdkhjf

Nyemission ger 166 miljoner till Karo Bio

Karo Bio genomför en nyemission för att ta ett av sina projekt till fas III. En av de största aktieägarna har förbundit sig att köpa en stor andel av aktierna.
Syftet med nyemissionen är att möjliggöra vidare klinisk utveckling och kommersialisering av läkemedelskandidaten eprotirome för behandling av höga blodfetter. Aktieägare i Karo Bio har företrädesrätt att teckna en ny aktie för varje befintligt tretal aktier. Teckningskursen är 4,30 kronor per aktie, vilket innebär att emissionen kommer att tillföra bolaget omkring 166 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Eprotirome har testats i tre kliniska fas II-studier med lovande resultat. Målet är nu att ingå ett partnerskap för att genomföra fas III-studier. Pengarna från emissionen ska också användas till att fortsätta utvecklingen av substanser inom ER-betaprogrammet och samarbetsprojektet med indiska Zydus Cadila kring inflammatoriska sjukdomar.

”Det är mycket viktigt för oss att ha en finansiell styrkeposition när vi nu fortsätter diskussionerna med potentiella partners, så att ett eventuellt avtal på bästa sätt kan tillvarata Karo Bios och våra aktieägares intressen på både kort och lång sikt.”, säger Karo Bios vd Per Olof Wallström.

En av de enskilt största aktieägarna bolaget, Bo Håkansson, har genom bolaget Farstorps Gård tillsammans med delar av styrelsen och ledningen förbundit sig att teckna aktier motsvarande sina ägarandelar i Karo Bio. Detta motsvarar sammanlagt runt 3,1 procent av nyemissionen. Bo Håkansson har också via Farstorp Invest tillsammans med externa investerare garanterat att teckna aktier motsvarat 161 miljoner kronor vilket innebär att emissionen är 100 procent garanterad.

Emissionen genomförs under förutsättning att den godkänns av styrelsen vid en extra bolagsstämma som hålls den 10 november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062