23948sdkhjf

Biolin tar in 24 miljoner

Biolin Scientific genomför en företrädesmission för att finansiera bolagets fortsatta tillväxt. Emissionen omfattar cirka 4 miljoner nya aktier till en kurs på 6 kronor per aktie vilket innebär att bolaget tar in 24 miljoner kronor före emissionskostnader.
Biolin Scientific utvecklar analysinstrument för analys av biomaterial och biologiska gränssnitt på nanoteknologisk nivå. Företagets ekonomiska resultat har varit positivt sedan sista kvartalet 2008 och lönsamheten har ökat för varje kvartal. Bolaget har haft en stabil tillväxt för alla sina produkter på samtliga geografiska marknader.

Biolin har i dag 70 anställda i fem länder och förväntas kunna fortsätta växa både organiskt och genom förvärv av andra bolag. För att finansiera det kapitalbehov som uppstår i samband med koncernens tillväxt har styrelsen beslutat att genomföra en nyemission med företräde för aktieägarna. Nyemissionen omfattar cirka 4 miljoner nya aktier till en kurs på 6 kronor per aktie vilket innebär att bolaget tar in 24 miljoner kronor före emissionskostnader.

Pengarna från emissionen ska användas till att finansiera eventuella kompletteringsförvärv, investeringar i produktutveckling och försäljningsorganisation, samt en ökad rörelsekapitalbindning. Företagets två största aktieägare, styrelseordförande Bo Håkansson med bolag och vd Fredrik Lindgren, har förbundit sig att teckna sina delar i nyemissionen vilket motsvarar 43 procent av aktierna i bolaget.

I Biolin ingår Q-Sense, KSV Instruments, Nima Technology och Osstell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079