23948sdkhjf

Integration av universitet och landsting belönas

Ingvar Wiberg tilldelas Medicinska fakultetens silvermedalj under Forskningens dag i Malmö i morgon. Samtidigt får Inga Nilsson pris för sin forskning kring medicinsk dokumentation genom historien.
Under sex år har Inga Nilsson undersökt den medicinska dokumentationens betydelse i ett historiskt perspektiv. I sin forskning lyfter hon fram läkarsekreterarnas betydelse, en yrkesgrupp som annars inte har någon stark forskningstradition enligt prisutdelarna. Därför får Inga Nilsson Medicinska fakultetens bronsmedalj.

Ingvar Wiberg har sedan 70-talet arbetat med att stärka kopplingen mellan Lunds universitet och Region Skåne. Under sin karriär har han arbetat med forskning och utbildning och varit en av de drivande krafterna bakom byggandet av Biomedicinskt centrum i Lund och Clinical Research Center i Malmö. Han var hälso- och sjukvårdsdirektör för Malmöhus läns landsting mellan 1986 och 1994. Han var också landstingsdirektör under sammanslagningen till det vi idag känner som Region Skåne. Åt 2001 blev Ingvar Wiberg forskningsdirektör för Region Skåne. Han avgick från posten tidigare i år. Genom sitt arbete har Ingvar Wiberg haft stor betydelse för Medicinska fakultetens relationer till sjukvården. Han får fakultetens silvermedalj för sitt engagemang för att stärka integration mellan Medicinska fakulteten och Region Skåne vilket har lett till att föra den kliniska forskningen och utbildningarna framåt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.221