23948sdkhjf

Nya nyckelpersoner till astmabolag

Ängelholmsbaserade Airsonett stärker sin försäljnings- och marknadsorganisation med en ny produktionschef och en ansvarig för prissättning och subventionering. Bolaget satsar på klinisk forskning, produktutveckling och byggandet av en försäljningsorganisation med fokus på Norden, Tyskland och Storbritannien.
Airsonett är ett medicintekföretag som utvecklar icke-farmaceutisk behandling av allergisk astma. Bolaget bedriver också forskning och produktutveckling för att begränsa spridning av luftburna infektioner inom sjukvården.

Bolaget har nu anställt Mikael Nilenfelt som produktionschef. Han kommer att ha ett operativt ansvar för företagets produktion och ett övergripande administrativt ansvar för inköp och logistik. Mikael Nilenfelt kommer närmast från en anställning som processutvecklingschef på Sandvik. Dessförinnan har han haft liknande positioner på bland annat Tetra Pak och Novo Nordisk.

Samtidigt tillträder Åsa Kornfeld tjänsten som ansvarig för Prissättning och Subventionering för Airsonett. Hon har tidigare arbetat inom läkemedelsindustrin med liknande frågor och kommer närmast från Lundbeck. Åsa Lundbeck har tidigare även arbetat som klinisk prövningsledare.

Airsonett grundades år 2000 som en avknoppning från renrumsföretaget Airson som utvecklade luftduschtekniken som är kärnan i företagets produkt. Bolaget ägs av bland andra SEB Venture Capital och Industrifonden och har sitt huvudkontor i Ängelholm. Bolaget satsar nu på klinisk forskning, produktutveckling och byggandet av en försäljningsorganisation med fokus på Norden, Tyskland och Storbritannien.

Företagets produkt Protexo är en luftrenare som är framtagen för förebyggande behandling av måttlig till svår icke-säsongsbunden astma. Instrumentet minimerar exponeringen för allergiframkallande ämnen på natten när patienten sover. Syftet med detta är att ge immunförsvaret tid att återhämta sig. Apparaten är ett komplement till traditionell läkemedelsbehandling av astma och kliniska studier har visat att Protexo minskar astmasymtomen och graden av inflammation i luftvägarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078