23948sdkhjf

Fler investeringar för life science

-Jag bedömer att fler investeringar kommer att ske, sa Maud Olofsson vid en riksdagsdebatt om läkemedelsindustrin.
Vid en riksdagsdebatt svarade näringsminister Maud Olofsson på frågor från bland andra Socialdemokraternas näringspolitiske talesperson Tomas Eneroth, om hur regeringen vill satsa på life science-branschen och läkemedelsindustrin. Näringsministern lyfte fram att hon tycker att hon har en god dialog med branschen, något som Tomas Eneroth inte höll med om:

- Regeringen har en nonchalant inställning till det som har hänt med Astrazeneca i Lund. Det är en varningssignal om utvecklingen i läkemedelsindustrin i Sverige, sa han.

Han vill se ett nytt branschprogram för läkemedelsindustrin, med en nationell strategi och statliga pengar som satsas på life science-industrin. Maud Olofsson pratade istället om delegationen för samverkan inom klinisk forsknings arbete med Nina Rehnqvist i spetsen, och om den utredning kring kliniska prövningar som Olle Stendahl har gjort.

Maud Olofssons slutsats är bland annat att det krävs satsningar på tidig introduktion av innovativa läkemedel, samtidigt som hon säger att det finns exempel på nyinvesteringar i branschen.

- Och jag bedömer att fler investeringar kommer att ske, sa näringsminstern under debatten.



Mats Berggren
, vd för Sweden Bio, säger till Läkemedelsvärlden att han vill se handling. Han efterlyser skattelättnader och initiativ som skapar tillgängligt kapital för innovativa företag inom läkemedels- och biotechområdet. Han vill ha konkret handling och inte fler utredningar:

- Nej, det har varit nog med sådana. Nu är det är dags att kavla upp armarna och göra något, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046