23948sdkhjf

Hallå där Mats Berggren...

...vd på Sweden Bio, som i början av maj fick en plats i regeringens nystartade välfärdsutvecklingsråd.
Vad innebär välfärdsutvecklingsrådet?

-Det är ett sätt att föra samman de som arbetar inom vård och industri med beslutsfattare för att ha en dialog om hur vård och omsorg kan utvecklas. Jag hoppas att det här blir en början på en bättre dialog mellan industrier och beslutsfattare.



Vad betyder det för Sweden Bio?


-För oss blir välfärdsutvecklingsrådet ett forum där vi kan diskutera med regeringen på deras eget initiativ. Vi har under valrörelsen förespråkat en dialog mellan aktörerna, så det är väldigt positivt att två ministrar bjuder in till dialog.

Välfärdsutvecklingsrådet har startats efter initiativ från regeringen. Näringsminister Maud Olofsson och socialminister Göran Hägglund kommer att delta aktivt och följa rådets arbete.

25 ledamöter med representanter från myndigheter, branschföreträdare och vårdutfärdare som kommuner och landsting kommer att sitta i rådet. Rådet kommer att ge regeringen stöd i frågor som bland annat rör ökad kvalité och utveckling av vården.



Andra ledamöter i rådet är: Anna Lefevre Skjöldebrand, vd Swedish Medtech, Richard Bergström, vd Läkemedelsindustriföreningen, Johan Wallér, vd Sveriges apoteksförening, Mona Boström, landstingsdirektör Stockholms läns landsting.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078