23948sdkhjf

Vem blir Sweden Bios nya vd?

Mats Berggren lämnar vd-posten på branschorganisationen. Några av dessa har lämnat sina poster den senaste tiden, vem tror du blir nästa bransch-vd?
Biotech Sweden spekulerar i vem som blir Sweden Bios nya vd. Vem tror du att det blir?

Martin Nicklasson, som nu lämnar Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, efter ett år på vd-posten. Martin Nicklasson arbetade tidigare som vice vd på Astrazeneca. Han har en doktorsexamen i farmaceutisk vetenskap vid Uppsala universitet.

Karin Aase som är projektledare på Sweden Bio. Karin Aase var tidigare projektledare för SME-företag på Sweden Bio. Hon har forskat på nybildning av blodkärl, angiogenes, främst vid cancer, på Karolinska Institutet och hon gjorde sitt examensarbete på Pharmacia.Bengt Ågerup,
grundare av Q-Med där han nu sitter i styrelsen. Han är också företagets huvudägare men säljer just nu alla sina aktier i bolaget. Han doktorerade i njurfysologi vid Uppsala universitet och har arbetat på Pharmacia. Sedan 2008 sitter Bengt Ågerup i styrelsen för Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Niklas Lindberg , före detta Sverigechef på Trial Form Support, TFS, som slutar efter en omorganisering på företaget. Niklas Lindberg har arbetat på Astra med läkemedelsutveckling i CNS-området samt med kvalitetssäkring på Astrazeneca och Tripep. Niklas Lindberg är engagerad i Swedish Association of Research Quality Assurance, SARQA, Drug Information Association, DIA, och Sweden Bios arbetsgrupp inom kliniska prövningar.

Per Olof Wallström, som under 2009 lämnade vd-posten på Karo Bio efter fem år. Han har nu startat en kommunikationsbyrå och arbetar som konsult inom hälsa- och sjukvård. Förutom Karo Bio har Per Olof Wallström också varit vd på Melacure och Q-Med.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.282